• Witgoed Reparatie
  • Witgoed reparatie
Wasmachines
Vaatwassers
Wasdrogers

Problemen oplossen

Wasmachine pompt niet af.

Een veelvoorkomend probleem bij wasmachines is dat deze niet afpompen en in deze fase van het programma stil komen te staan. Hieronder vindt men voor een aantal belangrijke merken de mogelijke oplossing:

Heeft u gekeken of het filter schoon is? Bij de Miele zit er vaak links een kapje, dit kunt u openklappen. Zet er dan een bakje onder en tap het water eruit. Let wel op dat u dit niet in een keer doet. Want als hij vol water staat, dan stroomt het water eruit. Als u het filter er uit heeft, maak deze dan schoon. Kijk ook even of de vin van de pomp ook draait. Test de machine even uit. Werkt hij niet, dan kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag.
Bosch heeft links of rechts een kapje. Soms moet dit kapje met een schroevendraaier los geklikt worden. Ook bij het oude model zit er een kap van links naar rechts. Deze kunt u ook met een schroevendraaier losmaken. Als u het kapje los heeft, dan zit daar een filter en een aftapslang. Zet een bakje onder bij het filter en hang het slangetje erin. Als er geen water meer uit komt kunt u het filter eruit draaien. Let wel op, hier kan ook nog water uitkomen. Maak het filter schoon onder de kraan. Kijk ook even of de vin van de pomp draait. Draai het filter weer terug in het filterhuis. Test de wasmachine uit. Werkt hij niet, neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.
Bij Aeg zit er links of rechts een kapje. Maak het kapje los. Neem een bakje en zet deze bij het filter neer. Daar zit een aftapslang naast. Trek het slangetje los en haal het dopje eruit. Als er geen water meer uit het slangetje komt, dan kunt u het filter eruit draaien. Let op, hier kan nog wat water uitkomen. Maak het filter schoon onder de kraan en kijk ook even of de vin van de pomp nog draait. Plaats het filter terug en test de wasmachine uit. Werkt hij niet, dan kunt u contact met ons opnemen. Uiteraard is de uitvoering op eigen risico. Twijfelt u over het probleem of over de uitvoering, neem dan contact met ons op. Dan komt er een ervaren monteur bij u langs.
Uw wasmachine staat vol water. Heeft u al gekeken of er een verstopping in zit? U kunt naar het filter kijken. Vaak zit er onderaan de wasmachine een kapje. Maak het kapje open, dan zit daarachter een lipje met een slangetje. Trek het slangetje er dan uit. Zet een bakje voor het kapje en tap de wasmachine leeg. Als hij leeg is kunt u het filter eruit draaien. Let wel op, er kan nog wat water uitkomen. Als het filter eruit is, kijk dan ook even of de vin van de pomp draait. Maak het filter schoon en zet hem terug. Test de wasmachine nu weer even uit.

Wasmachine neemt geen water

Draai de kraan dicht en maak de slang los.
Neem een bakje en hou dit bakje onder de kraan.
Komt er water uit met een goede straal, dan is de kraan goed.
Is dit niet het geval, dan is in de meeste gevallen de kraan stuk.
Wilt u dat wij er naar kijken, dan kunt u contact met ons opnemen.

Uiteraard is de uitvoering op eigen risico. Twijfelt u over het probleem of over de uitvoering, neem dan contact met ons op. Dan komt er een ervaren monteur bij u langs.

Koelkasten
Kookplaten
Magnetrons