• Witgoed Reparatie
  • Witgoed reparatie
Wasmachines
Vaatwassers
Wasdrogers

Preventief onderhoud

Het is belangrijk om zo nu en dan zelf onderhoud te plegen aan uw apparatuur t.b.v. voorkomen van problemen en het verlengen van de levensduur.

Tips voor preventief onderhoud aan / bescherming van uw wasmachine: Het is belangrijk dat u een keer per maand een 95 gradenwas draait, dit ter bescherming van de machine tegen vetluis. Gebruik niet alleen maar vloeibaar wasmiddel, maar ook regelmatig waspoeder. Daarnaast is het verstandig om 2 x per jaar met een vaatwastablet te wassen, dit reinigt de machine van binnen. Heeft u last van een wasmachine die vies ruikt? Laat hem dan 4 x draaien op 95 graden met  een vaatwastablet. Mogelijk heeft u last van vetluis in uw wasmachine.
Voor een goede werking van een vaatwasser is het belangrijk om de sproei-armen regelmatig schoon te maken Reinig ook het filter regelmatig. Laat de vaatwasser niet altijd een kort programma doen. Kies ook eens een hogere temperatuur, dan spoelt de machine van binnen ook goed schoon.
Onderhoudstips voor een condensdroger:  Maak de filters goed schoon. Soms is het nodig om deze onder de kraan goed te reinigen. Bij een condensdroger moet u de condenser ook schoonmaken. Meestal is een keer in de 3 maanden genoeg. Als er dan zeer veel stof in zit, doe het om de 2 maanden. Onderhoudstips voor een afvoerdroger: Maak de filters goed schoon. Soms is het nodig om deze onder de kraan goed te reinigen. Kijk ook eens naar de slang die naar buiten gaat. Vaak zit er buiten ook een rooster, maak deze ook even goed schoon.
Koelkasten
Kookplaten
Magnetrons